Gratis levering in Nederland

Veilig betalen

Voor 15.00u besteld, dezelfde werkdag verstuurd

Over Coblo

Coblo wil een bijdrage leveren aan ‘vrijspelende kinderen’. Kinderen die onbevangen en uitbundig plezier hebben en zich optimaal kunnen ontwikkelen door het vrije spel.

Nederlands merk

Vrij spel / open ended

Groeit mee met het kind

Missie van Coblo

Een bijdrage leveren aan ‘vrijspelende kinderen’

Er wordt tegenwoordig veel van kinderen verwacht; ze ‘moeten’ zo veel. Des te groter is de behoefte van ouders naar ‘vrijspelende kinderen’; kinderen die onbevangen en uitbundig plezier maken zonder vooraf opgelegde spelpatronen (open ended) en met ruimte voor eigen fantasie en creativiteit.

Ouders van nu pakken steeds meer een coachende ouderrol waarbij ze ruimte voor expressie, creativiteit, autonomie en eigen inbreng van kinderen belangrijk vinden.

Coblo gelooft dat kinderen zolang mogelijk kind moeten blijven die veel lol hebben en zich optimaal kunnen ontwikkelen door het vrije spel.

Het ontstaan van Coblo

Coblo is een Nederlands merk opgericht door Elzemiek, moeder van drie jonge kinderen.

Zij woonde 4 jaar met haar gezin in Amerika en ontdekte daar de kracht van open ended speelgoed en het plezier en de veelzijdigheid van magnetische bouwblokken.

Zij zag het als een gemis dat dit type speelgoed nog zo onbekend was in Nederland en besloot een eigen versie te ontwikkelen; mooie, veilige en sterke magnetische bouwblokken met een uniek ster-design wat de mooie kleur en helderheid behoudt.

Haar kinderen (en hun vriendjes) zijn er gek op, dus er wordt thuis heel wat af ‘ge-COBLOd”!

De naam Coblo

Benieuwd waar de naam vandaan komt?

De naam is ontstaan vanuit de wens dat kinderen het makkelijk uit kunnen spreken en dat het tegelijk staat voor wat het is. De naam Coblo is afkomstig van de twee woorden “COnstructie BLOkken”.

Meer over onze producten

COBLO'S FAVORIETEN

Over Elzemiek

Van marketing directeur naar ondernemer

Ruim 15 jaar werkte ik in marketing- en managementfuncties bij grote internationale bedrijven (o.a. Ahold, Danone en Mars).

Al een tijdje speelde ik met de gedachte om mijn marketingervaring op een ondernemende manier in te zetten. Toen mijn jongste zoon werd geboren en slechtziend bleek te zijn, heb ik de keuze gemaakt om meer tijd voor de kinderen te nemen en daadwerkelijk de ruimte te creëren om het ondernemerspad in te slaan.

In 2017 ben ik met mijn gezin naar Amerika verhuisd en al snel kwam ik daar het kleurrijke magnetische speelgoed tegen op de school van onze jongste zoon. Ik zag het grote plezier dat hij en ook zijn oudere broer en zus met dit speelgoed hadden en wat het deed met hun creativiteit en fantasie. Daarmee ontstond mijn idee voor Coblo.

Ik hoop met Coblo kinderen zo lang mogelijk kind te laten zijn en iets extra’s te doen voor kinderen met een visuele beperking. Elzemiek

Ons goede doel

Coblo heeft 2.500 stenen aan Bartimeus (de organisatie die er is voor kinderen met een visuele beperking) gedoneerd.

Coblo wil graag iets extra’s doen. Coblo is geweldig speelgoed voor ieder kind, maar voor slechtziende kinderen heeft Coblo nog een extra dimensie.

Het geluid van het klik-systeem is voor blinde kinderen een fijn geluid ter bevestiging dat het bouwen goed gaat. Dat de stenen via magneetjes naar elkaar toe worden getrokken, helpt de kinderen met een visuele beperking om zelf te bouwen.

Coblo heeft als missie een bijdrage te leveren aan ‘vrijspelende kinderen’ en ondersteunt kinderen met een beperking hier graag extra in. Daarom heeft Coblo 2.500 stenen aan Bartimeus gedoneerd om daarmee slechtziende kinderen te ondersteunen en het plezier van Coblo te geven.

Wat zoek je?

Jouw winkelwagen