Gratis levering in Nederland

Veilig betalen

Voor 15.00u besteld, dezelfde werkdag verstuurd

Spelenderwijs ontwikkelen

Educatief Speelgoed

In samenwerking met enkele leerkrachten basisonderwijs zijn de Coblo toppers en educatieve opdrachtkaarten ontwikkeld om kinderen op een leuke en inspirerende manier te ontwikkelen op het gebied van letters, cijfers, kleuren, vormen en meer. Als kinderen spelenderwijs kunnen ontdekken en leren, gaat de ontwikkeling sneller en dieper. De natuurlijke ontwikkelkracht van kinderen is enorm.

Kleuren & Puzzels

Vormen & Patronen


Letters & Cijfers

sommen

Kleuren

Er zijn drie primaire kleuren, namelijk rood, blauw en geel die je kan mengen om tot de andere kleuren te komen. Met de Coblo stenen kun je dit principe goed uitleggen. Leg een rode steen op een blauwe en houdt het tegen het licht aan. Je ziet dan paars verschijnen.

Download

Puzzels

Puzzelen ontwikkelt de fijne motoriek bij kinderen. Ze moeten de stenen oppakken en op de juiste plek leggen, waardoor ze hun motoriek ontwikkelen, maar ook de hand- oogcoördinatie trainen. Daarnaast is het een leuke manier om nieuwe objecten te leren kennen.

Download

Letters

Kleuters beginnen met het leren van letters om daarna woordjes en eenvoudige zinnen te leren lezen. Door de letters met Coblo stenen na te maken, is het kind heel actief met de letter bezig. Hierdoor leert het kind de letters makkelijker en zal ze beter onthouden.

Download

Cijfers

De cijfers kennen en het leren tellen is een belangrijke basis voor het leren rekenen. Met het nabouwen van de cijfers leren kinderen de cijfers op een leuke manier kennen. Daarnaast kunnen ze het aantal stippen tellen wat bij het getal hoort.

Download

Basis vormen

Met de basisvormen leren kinderen de wiskundetaal gebruiken. Aan de hand van de Coblo stenen kunnen kinderen de basisvormen namaken, vergelijken en leren dat je van verschillende stenen een andere vorm kan maken.

Download

Patronen

Kleuters kunnen veel leren door het namaken van patronen in de juiste kleuren. Ze moeten hiervoor tellen, vergelijken, kleuren herkennen en meten.

Download

Breuken

In het dagelijks leven komen kinderen al op jonge leeftijd breuken tegen. Bijvoorbeeld wanneer ze aan willen geven dat ze een halve pizza willen. Met de Coblo stenen kun je goed zichtbaar maken hoe breuken werken. Maak met de driehoek-stenen een 6 hoek en leer de kinderen dat 1 driehoekje gelijk staat aan 1/6.

Download

Sommen

Bij de start van het leren rekenen, is het goed om veel te oefenen met optellen, aftrekken en het splitsen van getallen. Met de Coblo stenen kun je sommen tastbaar en visueel maken. Geef de kinderen bijvoorbeeld 6 stenen en vraag ze om er 4 opzij te schuiven. Hoeveel blijven er over?

Download

Liever de complete kaartenset?

Koop ‘m nu bij ons in de shop!

Wil je coblo graag op factuur kopen?

Dat kan! Klik op de knop hiernaast om naar het bestelformulier te gaan.

ERVARINGEN

Coblo is een echte aanwinst voor onderwijs en kinderopvang. De vele leskaarten geven een echte meerwaarde aan het prachtige materiaal. Zorgt voor eindeloos speelplezier.

Sander van de Rolf groep

Vanaf de dag dat ik deze kleurige magnetische blokken mee naar school nam, zijn ze favoriet bij mijn kleuters. Bijna dagelijks worden de blokken gekozen op het kiesbord.

Juf Ester van de Bosbergschool

Vanaf het eerste moment hebben de kinderen er fanatiek mee gespeeld. Dit openeinde speelgoed is goed voor het cognitief vermogen, het prikkelt de fantasie en creativiteit van de kinderen. Heel blij mee.

Gastouder Margot van JippieJee

COBLO voor scholen

Wat zoek je?

Jouw winkelwagen